Atenció al públic:

8.30h / 13h - 15h / 18h

C/ Pompeu Fabra,3

L’Espluga de Francolí

977 87 00 62

vedrunaespluga@vedruna.cat

UN PAS ENDAVANT EN LA DETECCIÓ DE TRASTORNS D’APRENENTATGE

L’equip de psicopedagogs de la xarxa d’escoles de la Fundació Vedruna Catalunya Educació juntament amb professionals de la Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge Escolar (UTAE) de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, han fet públiques noves eines de cribratge que poden ser de gran utilitat per tal de detectar en edats primerenques possibles trastorns relacionats amb el procés d’aprenentatge de la lectoescriptura i de la numeració i el càlcul a les escoles.

L’objectiu és tenir un primer filtratge en el procés d’aprenentatge de la lectoescritura i de la numeració i càlcul, així com de possibles dificultats atencionals a finals de P5 . Aquestes dades poden ajudar a reduir els efectes d’una deficiència o possible trastorn a partir d’una intervenció primerenca, poden facilitar la implementació de mesures d’atenció a la diversitat i optimitzar el desenvolupament integral de l’alumne/a.

Tant els resultats de la recerca com les mateixes eines de cribratge que s’han presentat es posen a disposició de centres educatius, fundacions, entitats i/o institucions que en vulguin fer ús i es podran descarregar des del web de la Fundació Vedruna Catalunya 

Des de la fundació s’ha remarcat la necessitat de sumar sinergies per tal de superar com a societat totes les adversitats, i esdevenir  capaços de formar ciutadans responsables que vulguin transformar el món. Qualsevol pas en aquest sentit, pot esdevenir un gran avenç.

CONTACTE: Ismael Perálvarez- cap de l’equip de psicopedagogs de Vedruna Catalunya Educació  ismaelperalvarez@vedrunavall.cat

TF de contacte 655609779

WEB AMB MATERIALS : ENLLAÇ A LA RECERCA

Comments are closed.

  
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website