Atenció al públic:

8.30h / 13h - 15h / 18h

C/ Pompeu Fabra,3

L’Espluga de Francolí

977 87 00 62

vedrunaespluga@vedruna.cat

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA NENA EN LA CIÈNCIA

L’11 de febrer es va commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència amb l’objectiu de reivindicar el paper de les dones en la ciència i la tecnologia i reclamar la igualtat entre homes i dones, i fomentar l’impuls de vocacions científiques i/o emprenedores entre les nenes.

En el món de la ciència les dones no ho han tingut mai fàcil. Però amb el seu talent, la seva intel·ligència, el seu treball i la seva persistència, moltes van aconseguir fer-s’hi un lloc i contribuir de manera decisiva al progrés de la humanitat amb valuosos descobriments i importants troballes que van fer.

Durant el mes de febrer els nens i nenes de l’escola han realitzar diferents activitats  amb els quals han conegut grans dones amb un paper molt important en el món de la ciència, la tecnologia i la investigació. Aquest projecte té com a objectiu acostar i visibilitzar el paper de les dones a la ciència.

Noms com Jane Goodall, Françoise Barré-Sinoussi, Wangari Muta Maathai, Patricia Bath, Mary Anning, Ada Lovelace, Maria Sibylla Merian, Wang Zhenyi, Valentina Tereshkova, entre altres, són dones d’arreu del planeta que al llarg de la història han estat, i segueixen sent, molt importants en els camps de la investigació i la recerca, i en totes elles s’han centrat les activitats que han realitzat els i les nostres alumnes.

Amb aquest projecte es vol inspirar i fomentar la vocació científica a les nenes per tal que puguin assolir allò que volen. Tots els infants, independentment del seu gènere, tenen dret a ser grans científics i científiques, exploradors i exploradores, o investigadors i investigadores. Deixem-los ser!

Comments are closed.

  
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website