Atenció al públic:

8.30h / 13h - 15h / 18h

C/ Pompeu Fabra,3

L’Espluga de Francolí

977 87 00 62

vedrunaespluga@vedruna.cat

IOGA A L’ESCOLA

Aquest curs hem incorporat una nova activitat a les classes de psicomotricitat d’Educació Infantil: IOGA PER A NENS I NENES.

Vivim en una societat plena d’estímuls, saturada d’informació i d’un ritme frenètic, la qual cosa dispersa l’atenció dels nens i nenes en diferents direccions. Practicar ioga a l’escola aporta als nens i nenes calma i tranquil·litat en moments de cansament, nerviosisme i excitació.

El ioga és una disciplina que treballa ment, cos i emocions a parts iguals. De fet, regula la relació entre aquests i aporta un major control sobre ells mateixos, tot ajudant a un desenvolupament i creixement físic i cognitiu harmònic en els infants en un entorn d’acceptació i respecte.

Estan més que comprovats els múltiples beneficis que comporta practicar ioga, i el ioga per a nens i nenes aporta exactament el mateix, i fins i tot els pot ajudar encara més. Aquests beneficis són:

  • Control del cos. Els exercicis que es fan amb el ioga fomenten l’augment de la flexibilitat, una millora de la coordinació i un major desenvolupament del ritme. A més a més, també ajuden a tenir més força muscular. 
  • Control i domini de la ment. El ioga millora la gestió de les emocions i dels sentiments en els nens i nenes. Millora la memòria i l’atenció.
  • Millora l’autoestima. Els exercicis i jocs que es practiquen impliquen treballar en grup, així els nens i nenes més tímids poden millorar les seves relacions socials amb els altres companys, fet que ajuda  tenir una major percepció d’ells mateixos i amb la qual cosa acaba afavorint l’autoestima dels nens i nenes, i es fomenta la confiança i el respecte en sí mateixos i vers els altres.
  • Canalització de l’energia. El ioga canalitza l’energia dels nens i nenes, fins i tot dels més nerviosos. Amb el ioga es treballa la relaxació i millora la concentració, i calma la ment.-Incorporació d’hàbits saludables. Com la majoria d’activitats i esports, si es comença des de ben petits, ens assegurem que els més petits siguin més actius i practiquin uns hàbits més saludables

Les classes de ioga per nens i nenes són completament diferents que la dels adults. Tot i que els objectius venen a ser els mateixos, les tècniques no ho són gens perquè tot es fa jugant.

Els nens i nenes són molt actius, i la paraula infant va lligada amb el moviment. Per tant, les classes de ioga per nens i nenes són classes molt dinàmiques, creatives, imaginatives i plenes de màgia on l’aspecte lúdic és fonamental i les cançons, la música, els balls, els iogui-jocs i els iogui-contes hi són presents en cada sessió.

No busquem fer la postura perfecta ni omplir la sessió d’asanes, sinó que fomentem la creativitat, el desenvolupament socio-emocional i el viure plenament l’aquí i l’ara.

La nostra escola veu el ioga com una pràctica beneficiosa que permet als nens i nenes parar i conèixer el seu propi cos. El ioga permet que els alumnes més petits s’aturin per poder sentir, reflexionar i respirar. Una competència que es considera bàsica per trobar l’equilibri i afrontar els reptes de la vida.

Comments are closed.

  
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website