Atenció al públic:

8.30h / 13h - 15h / 18h

C/ Pompeu Fabra,3

L’Espluga de Francolí

977 87 00 62

vedrunaespluga@vedruna.cat

GLOBALCAMP VEDRUNA

Vedruna presenta a Vic 70 experiències educatives en ODS

El passat dissabte 4 de març al matí el Recinte Firal El Sucre, de Vic, va acollir el Global Camp de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Amb el lema ‘Comprendre, empatitzar i actuar per transformar el món’ s’hi exposaran fins a 70 projectes educatius que alumnes de les escoles Vedruna de tot el país han impulsat en l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i de l’Agenda 2030.

La inauguració del GlobalCamp va comptar amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vic, Elisabet Franquesa, i el director general de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, Josep Closa, a més d’altres representants polítics dels municipis amb escoles Vedruna, així com de diverses institucions educatives i socials.

9 àmbits per a 70 experiències i 50 aliances

Alumnes, mestres i entitats van exposar els seus projectes conjuntament. La mostra s’organitzava en 9 àmbits: emocions, oportunitat, cooperació, terra, aigua, vida, gènere, arrels i salut km 0. L’objectiu de la mostra era compartir experiències reeixides que promoguin nous hàbits i actituds de respecte i compromís amb l’entorn, més enllà de l’escola.

Els prop de setanta projectes exposats són una selecció de les propostes nascudes a les escoles Vedruna. Tenen en comú que s’han realitzat amb la complicitat d’altres agents socials i entitats locals. En concret, van participar a la mostra una cinquantena d’entitats i institucions d’arreu del territori. 

El cartell del programa va incloure també 4 tallers a l’espai de l’Auditori, dedicats a la desinformació i verificació digital (amb Learn to check), la indústria de la roba (Ecoinserció), la revista Pantera, sobre la lectura del món des dels ODS (edicions Savanna Books) i la inclusivitat (Associació Alt Ter).

 

La nostra escola va participar amb el projecte “Perquè reciclem?”. Un projecte dut a terme per mestres i alumnes d’I4 on s’explica la gran importància del reciclatge i els passos per a poder fer paper reciclat a l’escola o a casa mateix.

El nou itinerari educatiu ODS

L’exposició parteix de la trajectòria i recorregut en ODS de la xarxa d’escoles Vedruna. I de la implementació de pràctiques educatives transformadores que tenen en compte la persona, el planeta, la pau, la prosperitat i el partenariat. Aquest curs precisament han presentat tot un itinerari educatiu ODS: una proposta pionera per garantir la continuïtat en el treball a favor d’aquests objectius, amb activitats i projectes que cobreixen totes les etapes educatives: des d’Infantil fins a Cicles Formatius i Batxillerat.

El 2019 la mateixa Fundació Vedruna Catalunya Educació va convocar el Chrome Camp, una mostra de projectes en què s’havia implementat la tecnològica aplicada a l’educació, sempre amb els alumnes de protagonistes.

Comments are closed.

  
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website