Atenció al públic:

8.30h / 13h - 15h / 18h

C/ Pompeu Fabra,3

L’Espluga de Francolí

977 87 00 62

vedrunaespluga@vedruna.cat

ACCIÓ CONJUNTA DE LES ESCOLES VERDES DE LA CONCA DE BARBERÀ

Let's Clean Up

Setmana del 6 al 12 de maig del 2021

La iniciativa “Let’s Clean Up Europe” és una acció comuna a tot Europa amb una llarga trajectòria, que s’organitza simultàniament a diversos indrets, per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

L’accióPrevenció de Residus a la Conca de Barberà”  tindrà lloc la setmana de l’6 al 12 de maig, durant la qual, en diferents dies i franges horàries, 16 Centres educatius de la Conca de Barberà mobilitzaran més de 1140 persones que faran sortides de neteja en diferents recorreguts, majoritàriament a l’entorn dels centres educatius i als trams de rius propers als centres.

Els alumnes de cada grup, proveïts dels corresponents materials de seguretat i higiene (guants, sacs) recolliran selectivament els residus que trobin durant el recorregut (llaunes i altres envasos, vidre, paper, altres) tot pesant els kg recollits de cada fracció. També fotografiaran i documentaran altres residus que no es poden recollir en aquesta acció, com la gran quantitat de tovalloletes humides que es poden veure en algunes localitzacions, o andròmines i residus de gran volum.

Els centres realitzaran accions prèvies a l’aula de sensibilització al voltant de la importància de la reducció en la generació de residus i un cop finalitzada la jornada, reflexionaran sobre la vida dels residus com es gestionen i quin impacte tenen sobre el medi on viuen.

Aquesta acció va sorgir de la participació al Projecte rius dins el qual cada escola o institut es responsabilitza d’un tram de riu proper al centre educatiu. Els alumnes visiten aquest tram de riu almenys, dos cops l’any, coincidint amb la primavera i la tardor, per tal de realitzar-hi mesures relacionades amb la qualitat de l’aigua i de l’ecosistema de cada tram. Aquestes mesures s’envien a la plataforma de ciència ciutadana de Projecte Rius i són publicades en el web.  La iniciativa de participar en aquest projecte va sorgir de les reunions periòdiques que realitzen els docents d’Escola Verda per planificar accions al voltant de la educació per la sostenibilitat, aquestes escoles van fer extensiu el projecte a totes les altres escoles de la comarca que es van sumar a la iniciativa.

Arrel de realitzar aquestes prospeccions al riu els alumnes varen detectar la presència de brossa al medi i van decidir tirar endavant aquesta proposta de neteja, i per donar-hi més visibilitat i ressò van decidir emmarcar-ho dins aquesta campanya de neteja i conscienciació  comunitària. Degut a la pandèmia aquesta acció s’ha anar ajornant i aquesta propera setmana es podrà dur a terme finalment.

Comments are closed.

  
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website